|
PUSRYČIAI |
PIETŪS |
VAKARIENĖ |
PIRMADIENIS |
Miežinių kruopų košė su pienu Sviestas Sezoninis vaisius Nesaldinta arbata |
Daržovių sriuba su makaronais Grietinė Tamsi pilno grūdo duona Nešlifuotų ryžių plovas su kiauliena ir morkomis Švieži pomidorai Švieži agurkai Vanduo |
Varškės apkepas su kriaušėmis praturtintas sėlenomis Trintos braškės Natūralus jogurtas Pienas |
ANTRADIENIS |
Trijų grūdų košė su pienu Trinti serbentai Sezoninis vaisius Varškės sūrelis Nesaldinta arbata |
Rūgštynių sriuba Grietinė Šviesi duona „Rakto skylutė“ Vištienos šlaunų kepsnelis su sezamo sėklomis Bulvių ir moliūgų košė Šviežių morkų salotos su moliūgų sėklomis ir alyvuogių aliejumi Vanduo |
Sukti lietiniai blynai Naminis vyšnių padažas Naminis pieniškas bananų ir braškių kokteilis |
TREČIADIENIS |
Plėšyta kiaušinienė Sviestas Šviesi duona „Rakto skylutė“ Konservuoti žirneliai Sezoninis vaisius Nesaldinta žolelių arbata |
Pomidorinė sriuba su ryžiais Grietinė Tamsi pilno grūdo duona Kalakutienos troškinys su morkomis ir grietinėle Virti birūs grikiai Šviežių kopūstų, paprikų salotos su alyvuogių aliejumi Vanduo |
Virti varškėtukai su kukurūzų miltais Naminė mangų tyrė Maži riestainėliai Nesaldinta arbata |
KETVIRTADIENIS |
Pilno grūdo avižinių dribsnių košė su pienu ir kokosų drožlėmis Trintos vyšnios Sezoninis vaisius Kakava su pienu be cukraus |
Trinta daržovių sriuba Šviesios duonos skrebučiai Kepti kiaulienos-jautienos tefteliai pomidoriniame padaže Virtas trispalvis perlinis kuskusas Šviežių pekino kopūstų salotos su kukurūzais, krapais ir alyvuogių aliejumi Vanduo |
Konv. krosnyje keptas kišas su dražovėmis (žiediniai kopūstai, brokoliai, žirneliai, morkos) (tausojantis) Kviečių traputis Vaisių sultys |
PENKTADIENIS |
Grikių kruopų košė Sviestas Sezoninis vaisius Šviesios duonos sumuštinis su sviestu ir sūriu Nesaldinta arbata |
Raudonųjų lęšių sriuba Grietinė Čiabata Kepti žuvies piršteliai iš menkės Virtos bulgur kruopos Virtų burokėlių salotos su pupelėmis ir alyvuogių aliejumi Špinatų lapai Vanduo |
Virta pieniška dešrelė Virti pilno grūdo makaronai Sūris tarkuotas Švieži agurkai Pik-Nik sūrio lazdelė Nesaldinta arbata |
Valgiaraštis
Valgiaraščiai ruošiami vadovaujantis sezoniškumu, todėl kiekvienam sezonui (rudens, žiemos, pavasario ir vasaros) sudaromi nauji, trijų savaičių valgiaraščiai. Valgiaraščiai ruošiami patyrusių, licencijuotų dietistų bei patvirtinami Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų. UAB „Voverės“ taip pat ruošia individualius valgiaraščius alergiškiems vaikams, vegetarams ir pan.