|
PUSRYČIAI |
PIETŪS |
VAKARIENĖ |
PIRMADIENIS |
Kvietinė kruopų košė su sėlenomis Sviestas Sezoninis vaisius Arbatiniai traškučiai „Taler“ Nesaldinta arbata |
Perlinių kruopų sriuba su daržovėmis Grietinė Tamsi pilno grūdo duona Vištienos šlaunelių kepsneliai grietinėlės ir morkų padaže Virti birūs grikiai Pekino kopūstų ir kukurūzų salotos su alyvuogių aliejumi Vanduo |
Konvekcinėje krosnyje keptas varškės ir ryžių apkepas Trintos braškės Natūralus jogurtas Nesaldinta arbata |
ANTRADIENIS |
Kukurūzų kruopų košė Trintos vyšnios Sezoninis vaisius Pik-Nik sūrio lazdelė Nesaldinta kakava su pienu |
Burokėlių sriuba su pupelėmis Grietinė Tamsi pilno grūdo duona Konvekcinėje krosnyje kepti kiaulienos maltinukai Virti birūs ryžiai Šviežių kopūstų salotos su morkomis ir alyvuogių aliejumi Vanduo |
Sklindžiai su kriaušėmis Trinti serbentai Natūralus jogurtas Nesaldinta arbata |
TREČIADIENIS |
Penkių grūdų košė Obuolių džemas Sezoninis vaisius Nesaldinta žolelių Nesaldinta arbata |
Kreminė morkų sriuba Pilno grūdo šviesios duonos skrebučiai Konvekcinėje krosnyje kepta lazanija su kalakutiena Šviežių paprikų lazdelės Švieži agurkai Vanduo |
Kepti bulvių ir varškės paplotėliai Sviesto ir grietinės padažas Džiovintų vaisių ir uogų batonėlis Nesaldinta arbata |
KETVIRTADIENIS |
Virti kiaušiniai Sviestas Viso grūdo šviesi duona Švieži pomidorai Sezoninis vaisius Nesaldinta arbata |
Raugintų kopūstų sriuba Grietinė Tamsi pilno grūdo duona Vengriškas jautienos guliašas Virtų bulvių ir morkų košė Virtų burokėlių salotos su alyvuogių aliejumi Vanduo |
Konvekcinėje krosnyje keptas kibinas su vištiena Švieži agurkai Geriamas jogurtas Nesaldinta arbata |
PENKTADIENIS |
Pilno grūdo avižinė košė Sviestas Cinamonas Šviesios duonos sumuštinis su sviestu ir kumpiu Sezoninis vaisius Nesaldinta arbata |
Žirnių pomidorinė sriuba Grietinė Tamsi pilno grūdo duona Kepti naminiai žuvies piršteliai Virtas birus kuskusas Morkų salotos su sezamo sėklomis ir alyvuogių aliejumi Vanduo |
Virti pilno grūdo makaronai Naminis pomidorų padažas „Marinara“ Fermentinis sūris Garuose kepti kalafiorai Nesaldinta arbata |
Valgiaraštis
Valgiaraščiai ruošiami vadovaujantis sezoniškumu, todėl kiekvienam sezonui (rudens, žiemos, pavasario ir vasaros) sudaromi nauji, trijų savaičių valgiaraščiai. Valgiaraščiai ruošiami patyrusių, licencijuotų dietistų bei patvirtinami Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų. UAB „Voverės“ taip pat ruošia individualius valgiaraščius alergiškiems vaikams, vegetarams ir pan.