|
PUSRYČIAI |
PIETŪS |
VAKARIENĖ |
PIRMADIENIS |
Miežinė kruopų košė Sviestas Sezoninis vaisius/uogos Nesaldinta arbata |
Perlinių kruopų sriuba su daržovėmis Grietinė Tamsi pilno grūdo duona Kalakutienos karis su grietinėle Virti birūs nešlifuoti ryžiai Šviežių kopūstų, kukurūzų, agurkų salotos su alyvuogių aliejumi Vanduo |
Konvekcinėje krosnyje keptas kokosinis varškės apkepas Trintos braškės Natūralus jogurtas Pienas |
ANTRADIENIS |
Trijų grūdų košė Trintos vyšnios Sezoninis vaisius/uogos Arbatiniai traškučiai ,,Taler“ Nesaldinta arbata |
Vištienos ir daržovių sriuba su grikiais Grietinė Tamsi pilno grūdo duona Keptas stambiai tarkuotų bulvių plokštainis Grietinė Šviežių morkų salotos su sezamo sėklomis ir alyvuogių aliejumi Vanduo |
Kruasanas su varškės užtepėle, kumpiu, sūriu, salota ir pomidoru Vaisinis jogurtas Vaisių sultys |
TREČIADIENIS |
Konvekcinėje krosnyje keptas omletas su sūriu Sviestas Viso grūdo šviesi duona Švieži pomidorai Sezoninis vaisius/uogos Nesaldinta arbata |
Šparaginių pupelių sriuba su pomidorais Grietinė Tamsi pilno grūdo duona Konvekcinėje krosnyje kepti kiaulienos maltinukai su kopūstais „Netikri balandėliai“ Virtos bulgur kruopos Šviežiai rauginti agurkai Vanduo |
Kepti varškėčiai su kukurūzų miltais Vyšnių padažas Natūralus jogurtas Nesaldinta arbata |
KETVIRTADIENIS |
Pilno grūdo avižinė košė Naminis obuolių džemas Sezoninis vaisius/uogos Nesaldintos baltos duonos sumuštinis su sviestu ir kumpiu Nesaldinta arbata |
Kreminė moliūgų sriuba Nesaldintos baltos duonos skrebučiai Jautienos befstrogenas Virtų bulvių ir žirnių košė Marinuotų kopūstų salotos su morkomis ir alyvuogių aliejumi Vanduo |
Kepti lietiniai trikampio formos Trintos braškės Džiovintų vaisių ir uogų batonėlis Pienas |
PENKTADIENIS |
Sorų kruopų košė Sviestas Pik-Nik sūrio lazdelė Žalias kokteilis – bananas, obuoliai, špinatai, avižos |
Raudonųjų lęšių sriuba Grietinė Tamsi pilno grūdo duona Konvekcinėje krosnyje kepti lydekos maltinukai Virti birūs grikiai Virtų burokėlių, konservuotų žirnelių ir raugintų agurkų salotos su alyvuogių aliejumi Vanduo |
Virta pieniška dešrelė Virti pilno grūdo makaronai Fermentinis sūris Švieži agurkai Nesaldinta arbata |
Valgiaraštis
Valgiaraščiai ruošiami vadovaujantis sezoniškumu, todėl kiekvienam sezonui (rudens, žiemos, pavasario ir vasaros) sudaromi nauji, trijų savaičių valgiaraščiai. Valgiaraščiai ruošiami patyrusių, licencijuotų dietistų bei patvirtinami Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų. UAB „Voverės“ taip pat ruošia individualius valgiaraščius alergiškiems vaikams, vegetarams ir pan.