|
PUSRYČIAI |
PIETŪS |
VAKARIENĖ |
PIRMADIENIS |
Grikių kruopų košė su pienu Sviestas Sezoninis vaisius Ryžių traputis Nesaldinta arbata |
Lęšių sriuba su morkomis, grietinė Tamsi pilno grūdo duona Vištienos gabaliukai kreminiame citrininiame padaže Virti birūs nešlifuoti ryžiai Šviežių kopūstų, kukurūzų salotos su krapais ir alyvuogių aliejumi Vanduo |
Varškės apkepas su bananais ir cinamonu Trintos vyšnios Natūralus jogurtas Pienas |
ANTRADIENIS |
Trijų grūdų dribsnių košė su kokosų pienu Trintos braškės Sezoninis vaisius Nesaldinta arbata |
Tiršta agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis, grietinė Šviesi viso grūdo duona Kiaulienos kepsnys „Netikras zuikis“ Virtas birus perlinis kuskusas Šviežių morkų ir moliūgų salotos su apelsinų užpilu ir alyvuogių aliejumi Vanduo |
Mini picos su tarkuotu kumpiu ir sūriu Vaisių ir uogų batonėlis Nesaldinta arbata |
TREČIADIENIS |
Kvietinių kruopų košė su pienu Naminis obuolių džemas Sezoninis vaisius Kakava su pienu be cukraus |
Trinta brokolių sriuba Šviesios duonos skrebučiai Lazanija su kalakutiena Švieži pomidorai Marinuoti agurkai Vanduo |
Kepti bulvių piršteliai Grietinė Kukurūzų traputis Kefyras |
KETVIRTADIENIS |
Omletas Sviestas Šviesi viso grūdo duona Garintos šparaginės pupelės Sezoninis vaisius Nesaldinta arbata |
Daržovių sultinys su žaliaisiais žirneliais ir ryžiais, grietinė Tamsi pilno grūdo duona Jautienos troškinys „Befstrogenas“ Virtų bulvių ir salierų košė Virtų burokėlių ir brokolių salotos su saulėgrąžų sėklomis ir alyvuogių aliejumi Vanduo |
Virti kvietiniai makaronai Tarkuotas sūris Šviežių morkų lazdelės Pik-Nik sūrio lazdelė Nesaldinta arbata |
PENKTADIENIS |
Avižinių dribsnių košė su pienu Cinamonas Sviestas Sezoninis vaisius Šviesios duonos sumuštinis su sviestu ir kumpiu Nesaldinta arbata |
Raugintų kopūstų sriuba, grietinė Čiabata Lydekos maltinukai su bulvėmis Virti birūs grikiai Konservuoti kukurūzai Švieži agurkai Vanduo |
Kibinai su vištiena ir sezamo sėklomis Švieži pomidorai Vaisinis jogurtas Nesaldinta žolelių arbata |
Valgiaraštis
Valgiaraščiai ruošiami vadovaujantis sezoniškumu, todėl kiekvienam sezonui (rudens, žiemos, pavasario ir vasaros) sudaromi nauji, trijų savaičių valgiaraščiai. Valgiaraščiai ruošiami patyrusių, licencijuotų dietistų bei patvirtinami Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų. UAB „Voverės“ taip pat ruošia individualius valgiaraščius alergiškiems vaikams, vegetarams ir pan.