|
|
PUSRYČIAI |
PIETŪS |
VAKARIENĖ |
|
PIRMADIENIS |
Trijų grūdų dribsnių košė su kokoso drožlėmis ir pienu Sviestas Kukurūzų lazdelės Nesaldinta arbata Sezoninis vaisius |
Burokėlių sriuba su raugintais kopūstais, grietinė Tamsi pilno grūdo duona Kalakutienos ir grikių troškinys su morkomis ir pomidorų padažu Šviežių morkų salotos su sezamo sėklomis ir alyvuogių aliejumi Vanduo |
Varškės apkepas su mango gabaliukais Trintos avietės Natūralus jogurtas Pienas |
|
ANTRADIENIS |
Avižinių dribsnių košė su džiovintomis spanguolėmis ir pienu Sviestas Šviesios duonos sumuštinis su sviestu ir sūriu Nesaldinta arbata Sezoninis vaisius |
Vištienos sultinys su daržovėmis ir makaronais, grietinė Šviesi viso grūdo duona Švediški jautienos-kiaulienos kukuliai grietinėlės padaže Virtų bulvių ir moliūgų košė Rauginti agurkai Vanduo |
Virti varškėčiai su kukurūzų miltais praturtinti sėlenomis Cinamonas Naminis obuolių džemas Natūralus jogurtas Nesaldinta arbata |
|
TREČIADIENIS |
Kreminė varškė Kepta pusryčių bandelė Nesaldinta arbata Sezoninis vaisius |
Perlinių kruopų sriuba su daržovėmis, grietinė Tamsi pilno grūdo duona Kepti vištienos piršteliai Virtas birus kuskusas Virtų burokėlių salotos su konservuotais žirneliais ir alyvuogių aliejumi Vanduo |
Kepti omleto keksiukai su sūriu ir daržovėmis Sviestas Šviesi pilno grūdo duona Paprikų lazdelės Nesaldinta arbata |
|
KETVIRTADIENIS |
Miežinių kruopų košė su pienu Trintos vyšnios Varškės sūrelis Nesaldinta arbata Sezoninis vaisius |
Trinta žiedinių kopūstų ir žaliųjų žirnelių sriuba Šviesios duonos skrebučiai Kiaulienos troškinys „Bolognese” Virti pilno grūdo makaronai Įvairių kopūstų salotos ”Coleslaw” su moliūgų sėklomis, sezamais ir alyvuogių aliejumi Vanduo |
Kepti amerikietiški blynai Trintos braškės Natūralus jogurtas Nesaldinta arbata |
|
PENKTADIENIS |
Virti kiaušiniai Sviestas Šviesi viso grūdo duona Garintos mini morkytės Nesaldinta arbata Sezoninis vaisius |
Graikiška pomidorinė pupelių sriuba, grietinė Čiabata Kepti miltuose paniruoti lydekos kepsneliai Virti birūs nešlifuoti ryžiai Virtų burokėlių salotos kubeliais su alyvuogių aliejumi Vanduo |
Keptas moliūgų ir obuolių pyragas Grikių traputis Geriamas jogurtas |
Valgiaraštis
Valgiaraščiai ruošiami vadovaujantis sezoniškumu, todėl kiekvienam sezonui (rudens, žiemos, pavasario ir vasaros) sudaromi nauji, trijų savaičių valgiaraščiai. Valgiaraščiai ruošiami patyrusių, licencijuotų dietistų bei patvirtinami Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų. UAB „Voverės“ taip pat ruošia individualius valgiaraščius alergiškiems vaikams, vegetarams ir pan.
